fbpx Skip to main content

- Vi ønsker å gi unge en mulighet til å kjøpe egen leilighet, sier Nora Bråthen, prosjektansvarlig for Hellebækhagen.

– Hellebækhagen er sentrumsnært, men likevel utenfor bykjernen og den støyen det fører med seg. Det er flatt inn til byen, og man sykler inn på noen få minutter, sier Nora Bråthen, prosjektansvarlig for Hellebækhagen hos PK Eiendom.

I det første byggetrinnet er det 17 leiligheter til salgs. Dette er borettslagsleiligheter, noe som vil si at det er lave innskudd i tillegg til at man får en andel av fellesgjelden. Det lave innskuddet gjør det enklere for unge å komme inn i et presset boligmarked. Det er også mulig å betale ned fellesgjelden gjennom IN-ordningen.

– Vi ønsker å gi unge en mulighet til å kjøpe egen leilighet. Samtidig passer prosjektet også perfekt for de som ønsker å bytte ut eneboligen med leilighet. I et borettslag er det mindre å tenke på fordi man har en vaktmester og gartner til å ordne fellesarealene, samtidig som man for eksempel har egne tv-og bredbåndspakker og forsikringspakker, sier Nora.

Nora Bråthen
Prosjektansvarlig for Hellebækhagen
Tlf: 454 02 325
Epost: nb@pk-eiendom.no.

Ny bydel

Nora har jobbet lenge med Hellebækhagen, og kjenner området ut og inn. De første leilighetene er bare starten. Hellebæk skal på sikt bli en helt ny bydel i Kongsberg, med opptil 850 boliger og cirka 50.000 kvadratmeter med næringslokaler. Skole og barnehage er rett i nærheten.

– Det å kjøpe bolig er en stor investering, uansett alder. I Hellebækhagen har vi stor tro på at det vil bli en lønnsom investering på grunn av den nye bydelen som skal vokse frem, sier hun.

Kongsberg er i sterk vekst, og det er mange bedrifter som trenger nyansatte.

– Mange har flyttet fra byen for å studere og trenger et sted å bo når de vil tilbake til hjembyen. Det kan også være folk fra eksempelvis Drammen, Oslo, Hokksund og Vestfossen som skal jobbe i Kongsberg og ønsker å flytte nærmere arbeidsplassen. I Hellebækhagen får man mye for pengene, sier Nora.

Sosiale møteplasser

I Hellebækhagen har de lagt stor vekt på det sosiale aspektet. Man skal ikke savne noe selv om man ikke bor i enebolig. Det vil bli gjesteleilighet, selskapslokale, verksted og smørebod.

– Man behøver ikke å ha spisebord til 12 personer i leiligheten, fordi det er sjelden man er så mange til bords hver dag. Selskapslokalet eies av borettslaget og kan brukes til alle mulige feiringer og anledninger. Dersom noen av gjestene ikke rekker siste toget hjem, er det bare å leie seg inn på gjesteleiligheten, sier Nora, og legger til:

– Med dette konseptet kan du få noe helt annet enn det som finnes i Kongsberg fra før. Vi ønsker å skille oss ut.

Smøreboden og verkstedet er også rom som kan fungere til sosialt samvær. Dersom du ikke er så god på å smøre ski selv, så er kanskje naboen det?

– Gode relasjoner til naboene er viktig. Vi tror at man får en bedre bokvalitet dersom man har en variasjon i alder på de som bor i borettslaget. Man har ulike erfaringer og kunnskap, og kan hjelpe hverandre på forskjellige områder, sier hun.

Grønne uteområder

Bygningene som er planlagt står i en L-formasjon. Det gir rom for store, flotte uteområder. Her skal det bli grønt og flott – og ute er det også mulig å lage møteplasser for de som bor i Hellebækhagen.

– For mange er det ikke nødvendig med egen hage. Her får du et stort uteområde du kan være på, og hjelpe til med å stelle om du vil. Alle boligene har selvsagt balkong, slik at du kan lage din egen lille uteoase også, sier Nora.

Nora kan svare deg på alt du lurer på om prosjektet.
Du når henne på telefon 454 02 325 eller e-post nb@pk-eiendom.no.